kara tahta boyası yapımı

merhabalar herkese..izleyicim olsanız da olmasanız da,turuncu odayı sevseniz de sevmeseniz de,bu postu mutlaka bir yere kaydedin derim :) sizlere öyle bir şey hazırladım ki,bayılacaksınız..çünkü dilerseniz tüm eşyalarınızı dilediğiniz renkte üstelik zımpara yapmadan boyayabileceksiniz. ve tabi ben de  :))

başlıktan da anladığınız üzere size kara tahta boyası yapmayı göstereceğim ve bu karışım tamamen zımpara ihtiyacını ortadan kaldıran bir karışım..kara tahta ve siyah denemiş olmama aldırmayın,çok yakında bir zamanlar kırmızıya boyadığım büfeyi bu karışımla beyaza boyayacağım ve o zaman belki de her şey daha anlaşılır olacak

şimdi yurt dışında chalk paint olarak bilinen kara tahta boyası yapımına geçeyim


malzemeler
-marshall pastel mat siyah boya
-derz dolgusu için kulanılan harç (ben yarım kilo aldım ama siz daha az alabilirsiniz)
-atılabilecek bir kap
-yemek kaşığı
-fırça
-karıştırmak için bir çubuk

resimde zımpara ve su görüyorsunuz ama ikisini de kullanmadım..sulu hazırladığım karışım hoşuma gitmedi,zımpara yapmamanın da bir yolunu buldum :)


önce karışımdan 200ml yaklaşık bir bardak kaba döktüm


sonra içine 2 yemek kaşığı derz dolgusu ekledim..yemek kaşığı ne silme, ne de tepeleme olacak..hafif bir tepe diyim ben :)


sonra güzelce karıştırdım..yalnız şu haliyle üzerine hindistan cevizi serpilmiş çikolatalı supangle ye benzemiyor mu?


ve boyamaya başladım..önce yatay bir sıra boyadım.gidip saç kurutma makinesi ile kurumasını hızlandırıp ikinci katını da dikey boyadım..böylece zımparadan da kurtuldum :))


işte ikinci katın da boyanmış hali..kurumaya bıraktım

eskiden resim yaparken sehpam da kalan boyalarla kartonlara bir şeyler yapardım,sevgili manevi babam,akıl hocam,öğretmenim canım oktay abim de onları bir güzel çerçevelerdi..çok özledim sizleri..çoook..

neyse daldım gittim ben o güzel eski günlere,fazla gitmeden geri geleyim..işte o çerçevelerden biri bu


o çerçeveyi aldım ve söktüm..az önce boyadığım gördüğünüz kartonumsu şey ortadaki işte


çerçevesinin altın kısımlarını akrilikle beyaza boyadım


kenarlarını özellikle böyle bıraktım..ortası siyah olacağı için kenzrlardaki siyahların gözükmesi fikri hoşuma gitti


ertesi gün herşey tamamen kurumuş,birleştirilmiş ve duvarıma asılmıştı


hobimi terapimi 'ye çok teşekkür ederim beni bu konuda sıkıştırdığı için..çok uzun süredir aklımda olan ama bir türlü elimin gitmediği bir projeydi :)


artık proje listemi yazabileceğim bir kara tahta panom var :)


ve süpriz :)

eşyalarda nasıl bir sonuç verdiğini öğrenmeden bunu tamamlayacağımı düşünmüyordunuz herhalde :) kalan boya ile hasır sepetlerimi de boyadım..o kötü kahverenginden uzun zamandır sıkılmıştım,çok iyi oldular


üstlerine yazı yazdım bakalım silinince ne olacak diye


gördüğünüz üzere ne bir iz ne leke..süper bir boya yapmış olmanın gururuyla bitiriyorum artık :))

herkese mutlu bir hafta diliyorum efendim
mutlu boyamalar

70 yorum:

  1. bergamcım çok teşekkür ederim..bu benim ilk denemem değil..eğer küçük bir şey boyanacaksa,vakit geceyse ve evde derz harcı yoksa kabartma tozuda çok işe yarıyor..benden söylemesi :))

    YanıtlaSil
  2. Zımpara makinesi almama gerek kalmadı o zaman :)

    Ben beyaz boyamak istiyordum 200 gr, 2 yemek kaşığı oranıyla daha fazlasını hazırlayabilir miyim?

    Bütün ahşap yüzeyleri aynı malzeme ile boyayabilir miyim?

    Bir de benim, şu püskürtmeli boya şeysinden var boyayı onunla yapabilir miyim acaba?

    Cevap "EVET" ise süper proje bu ellerinize, emeğinize sağlık.

    Bulduğum her şeyi beyaza boyar evi beyaz saray yaparım... yaşasın :)))

    YanıtlaSil
  3. Şahanesiniz, şahane tekrar tekrar okuyorum okudukça vereceğiniz cevabı heyecanla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. kuzinecim çok güldürdün beni..200gr değil,200ml olacak..bir yalnışlık olmasın :) ve evet bu oranla istenildiği kadar hazırlanabilir..evet istediğin yeri boyayabilirsin..makine kullanımına gelince,denemedim ama bence kullanılabilir fakat ben kullanmazdım çünkü temizlemesi tam bir dert..ama boyanı su bazlı (akrilik)seçersen neden olmasın? evini saraya çevirebilirsin artık :)

    YanıtlaSil
  5. Yaşasın Süper proje verdiğiniz bilgi için tekrar tekrar teşekkürler...bundan sonra sanırım yeni bir bloğum daha olacak. "Bir ev nasıl beyaz saraya çevrilir projesi"
    Yarın başlıyorum boyamaya :))

    YanıtlaSil
  6. ya süper birşey ya heleki kutuları, sepetleri boyamak inanılmaz zekice çok teşekkürler hemen deneyeceğim :))

    YanıtlaSil
  7. Sibelim beni mazur gör zımpara yerine bu siyah tahta boyası hazırlamak demişsin ya şimdi bu siyah tahta boyası üzerine herhangi farklı bir boya yaptığımızda boyama işlemimiz daha da düzgün olacak anlamına mı geliyor ben buradan bunu mu anlamalıyım?Kusruma bakma yanlış anladıysam kuzucum...

    YanıtlaSil
  8. kuzine hayırlı olsun diyeyimo zaman yeni blogun :) gelişmelerden haberdar et bizi de :) öpüyorum

    gülsümcüm çok teşekkür ederim..bu boya ile cam,tahta,karton,sepet canın neyi isterse boyayabilirsin ,şimdiden kolay gelsin :)

    feridem neredesin sen? özledim vallahi..kuzucum zımpara yok derken şunu kastettim : hani eşyaları boyamadan önce zımparalayıyorduk ya,işte onu yapmamıza gerek kalmadı :) sen istersen beyaz boya ile hazırla karışımını sonra da sür gitsin :)

    YanıtlaSil
  9. Çok, çok, çok işe yarayacak bir bilgi, teşekkürler, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. sitenizi bir süredir takip ediyorum. çok yararlı ve güzel şeyler yapıyorsunuz. devamını diler teşekkürü bir borç bilirimmmm :)

    YanıtlaSil
  11. pembe dünyalı çok teşekkür ederim :)

    zuhal hanım!! asıl sessiz izleyici olarak kalmayıp.nihayet yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  12. Anam bayıldım bu fikre hele kutuları boyama fikrine bittim çünkü bende o kahverengi görüntüsünü sevmiyorum sıkıldıııııımmmm :) Ellerinize sağlık ve hobimi terapimiye benden de sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. her şeyi boyamak istiyorummmmm ( : okuyunca yazını böyle dedim kendi kendime tabii sizede duyurmak istedim ( :
    ben yorumsuzum bu sefer eminim siz beni anladınız.
    sevgiler, saygılar ( :

    YanıtlaSil
  14. Sibelim hele ben ben de çok özledim seni ve yaptıklarını, gezideyken bakıyordum ancak yorum yazmak yada buralardayım demek bir güç oldu aklımda bu yüzden sende kaldı bu arada paylaşımını anladım zımpara yapmaya gerek kalmadan sür gitsin haa:)) bu bana çok lazım olacak çok ellerine sağlık canım Dostum özledim seni..

    YanıtlaSil
  15. şenaycım çok teşekkür ederim..bu boyayı istediğin renkte hazırlayabileceğini sakın unutma kahverengi,sıkıldığın kutularını boyarken :))

    çiy tanesi nedendir bilmem ama enerjini o kadar net hissediyorum ki burdan :) anladığıma kesinlikle emin olabilirsin :))

    canım feridem..ben de seni çok özledim..mailime cevap vermeseydin seni nasıl bulurumun yollarını düşünüyordum inan :)) hoşgeldin can,hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  16. :)) Günaydın kuzum, hiç mailine cevap yazmazmıyım sen neler diyorsun,senin gibi tatlı bir arkadaşın yakasını kolay kolay bırakmam sen hiç merak etme:) öpüyorum mutlu günler..

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar, sitenize bayıldım :)

    Ben de bu boyayı kullanmak istiyorum ama biraz farklı bir yerde:) o yüzden fikrinizi almak istedim. bu boya suni deri için uygun mudur. mutfaktaki köşe takımının kumaşlarını boyamak istiyorum çünkü kumaş değiştiremiyorum:( sizce kullanılabilir mi? sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. çok faydalı bir paylaşım olmuş çok teşekürler:)))

    YanıtlaSil
  19. süper ellerine sağlık detaylı anlatım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Şuan sana ne kadar teşekkür etsem az gerçekten.Çünkü İzmir de kara tahta boyası bulamadığım için bir hevesle yaparım diye aldığım diğer malzemelerimi bekletiyordum. Bu boya yapımı hem çok kolay hem de boyayı yapmak için gerekli derz dolgusu ve siyah boya kolay bulunabilir:)) Çok mutluyum suanda,hemen haftasonu yapıyorum tahtamı nihayet:)çok tesekkürler boya tarifi için:)
    Sevgiler:)

    designbydg.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Bir soru: Karısım dediğiniz şeyi,boyaya su katarak mı yapıoruz yoksa sadece boyayı mı kastettiniz??
    Benim anladığım, boyadan 200ml ve harctan 2 yemek kasıgı karıstırıyoruz dimi?
    Cevap için şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba yine ben :))
    boya ve fırça tamam Marshall pastel beyaz aldım ama derz dolgusu harcı isteyince derz dolgusu, yada derz alçısı var dediler. Derz dolgu harcı diye bir şey yokmuş,
    aramaya devam edeyim mi?

    YanıtlaSil
  23. feridem sana da mutlu günler :))

    hobi cafe..mobilyanın ahşap kısımlarında desen tamam diycem de deri kısmı sanırım oturma kısmı oluyor..orada başarılı sonuç vereceğini sanmam..çok üzgünüm :( kumaş değiştiremiyorum demişsin,ama bir fikrim var eğer kabul edersen..bana bir resmini yollarsan köşe takımının ne yapabileceğime bir bakar,sana olabilecek tüm yolları yazarım :)

    ayşegül ben çok teşekkür ederim :))

    gönül çok teşekkürler

    desingbyD işine yarayacak olmasına çok sevindim :) hemen sorunu yanıtlıyım : karışım dediğim şey boya ile harcınkarışımı :)su yok! şimdiden kolay gelsin :)

    kuzinecim derz dolgusu,derz harcı,derz alçısı hepsi aynı şey..keşke alsaydın,zaman kaybın için özür dilerim :( mesela ben gidip şöyle dedim: şu fayansların arasını dolduran şeyden istiyorum..adam da bana;derz dolgu harcı dedi..bende öyle yazdım :)arama,hemen al :) öpüyorum

    YanıtlaSil
  24. ALLAAAAAM ALLLAAAAM yettiim gariii....
    ay önce hangisine teşekkür etsem :))
    tarif derhal denenip rapor edilecek yok yok rapor mapor uğraşamam derhal uygulamaya geçilecek...

    fotoğraflardaki inceliğin için çok (çok çok ama çok) teşekkür ederim... :D :D biraz sıkılmış olan bendenize acayip tazelenme oldu... (merak edersen http://hobimiterapimi.blogspot.com/2012/10/bant-ucu-tutucusu.html)

    senin tarifi hazırlamanı beklerken biz de 7 den 70'e yi toplayıp akdeniz sahillerinde sürtüyoruz... güneşin kemiklere iyi geleceği teziyle pamucak yaşlılıarımızı çimdiriyoruz...
    tatildeyim diyeceğim ama sözlük anlamına karşılık gelebilecek aktivitelerden uzak, deniz kum güneş beni beklerken ben otel odasında bu satırları yazıyorum...

    ama haftayaaaa süper bi dönüş yapıp seni tacize devam edeceğim... allllaaaam espiri kabiliyetimi de mi yitiriyorum... şimdi tansiyon ilacını bulup ayran servisi yapmam lazım... tabii önce soğuk biramı fondipleyip...

    HEP GENÇ KALIN...
    sevgiler...gelin mi terapi mi :P
    (evet kesinlikle espiri kabiliyetim ölmüş :( )

    YanıtlaSil
  25. çok güldürdün beni hobimi terapimi:) espri kabiliyetinden bir şey yitirmiş değilsin bence,neşen taaa buralara kadar geliyor :)

    dönüşünün de tacizlerinin de muhteşem olacağını tahmin ediyorum :) iyi tatiller sana.öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  26. sevgili turuncu oda ( : isminizi merak ediyorum. sizin enerjimi hissetmeniz çok doğal çünkü bende sizin enerjinizi hissediyorum ( : bundan da büyük ölçüde zevk duyuyorum. bana ne kadar yapıcı yorumlar yaptığımı söylemiştiniz evet sanırım öyle ama inanın yaptıklarınızı teker teker kaydediyorum. eğer bloga bir kaç gün bakamadıysam biraz gezindikten sonra ilk işim acaba bir şey yapmış mı sevgili turuncu oda diyip sizin blogunuza giriyorum ( : hiç bir şeyi kaçırmak istemiyorum. sanırım yorum değil mektup yazıyorum (( : efendimm sizi tanıdığım için memnunum. her zamansevgi ile kalın. sıkı takipçiniz çiy tanesi ( :

    YanıtlaSil
  27. sevgili kuzine çok teşekkür ederim,ne iyi etmişsin de araştırmışsın..linki de paylaşmışsın..ben de hemen bakındım çok başarılı bir boyama olmuş..ilgilenen arkadaşlara duyurulur :)

    çiy tanesi..bir kaç yerde yazmıştım ama kaçırmışsın sanırım :) adım sibel :) ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum,mektup tadındaki yorumlarından da hiç şikayetçi değilim..eğer bir blogun varsa sanırım en keyifli şey yorum okumak oluyor:) öpüyorum

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar,internetim kesikti bu aralar o yüzden yorumunuzu gördüğümde maalesef çok geçti :) sabah ahşap kısımlarını boyamaya başladım ve o kısmı boyarken döşemelerine bulaşınca ve çıkmayınca battı balık yan gider diyip ahşap boyasıyla döşemeyi boyadım gayet güzel oldu çıkmıyor da zaten hatta tırnakla kazıdığım halde çıkmadı:)

    YanıtlaSil
  29. evet kaçırmışım ( : sanırım sizden duymak istedim isminizi. memnun oldum ( : elbette benimde blogum var ve size katılıyorum gerçekten en keyifli şey yorumak okumak

    YanıtlaSil
  30. özgecim merhaba..sanırım sen aynı zaman da hobicafe oluyorsun :) biraz kafam karıştı galiba :)

    boyama işinin yolunda gitmesine sevindim..ahşap kısımları da oturma kısımlarını da bu karatahta boyası ile mi boyadın acaba? bizi aydınlatırsan biz de tecrübenden bir şey öğrenmiş oluruz :) öpüyorum

    YanıtlaSil
  31. Evet Özge benim kendi mail adresim açıkken yorum yazdığım için öyle görünmüş:) Maalesef o boyayı almaya fırsatım olmadığı için evdeki ahşap boyasıyla boyadım ama zımparayı tam yapamadım sanırım ahşap kısımları tam boyanmadı ama döşeme kısmı çok güzel boya tuttu ben de anlamadım normalde tam tersi olması gerekiyordu :) en kısa zamanda söylediğiniz boyadan alıp tekrar denemeyi düşünüyorum , denediğim zaman tecrübelerimi yazarım. zaten sandalyeler benim gibi bir aceminin elinde deneme tahtasına döndü :)

    YanıtlaSil
  32. özgecim ne yalansöyliyim yorumunu bir solukta okudum :) boya işi olunca kendimden geçiyorum desem yeridir :)

    ahşap kısımlarının boya tutmamış olmasına çok şaşırdım,ama bir kat daha yese bence tutar..ama beni asıl şaşırtan suni derinin ahşap boyasıyla boyanmış ve tutmuş olması :)) farkında değilsin sanırım ama boya ile müthiş bir fikir de paylaştın aslında bizimle...

    ve son olarak,bence kesinlikle acemi değilsin...cesaret olmazsa,yapamam duygusu sıkıştırır insanı ve sıkışırsa insan,hep acemi olarak kalır....(bu ara harıl harıl ders çalışıyorum,bu tarz cümlelerle karşılaşabilirsiniz:))))

    YanıtlaSil
  33. canım bu siyah tahta boyasını cok sevdim..nekadar güzel düşünmüşsün..tahtanda ahşap kutularında harika olmuşlar canım ellerine sağlık sibelcim..

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar,ben de sizi ilgiyle takip ediyorum.Yaptığınız çalışmaların hepsi de harika.Ben ahşap zigon sehpalarımı bu karışımla boyayabilirmiyim aceba? Evde MATRIX LUX solvent bazlı boyayla karışım hazırlanabilirmi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. adsız merhaba :)

    evet zigonlarını boyayabilirsin tabi..solvent bazlı demek yağlıboya demek zaten..bende siyah yağlı kullanmıştım..ama matmı parlakmı boya? eğer parlaksa ve fırça hatalarını kusabilir,rulo ile çok düzgün boyaman gerekir..şimdiden olay gelsin..sevgiler

    YanıtlaSil
  36. Cevap vermenize çoook sevindim.Adım Şafak ilk kez bir blogda yorum yaptım.Dolayısıyla olurmu olmazmı tereddütüm vardı.Aşağıdaki kimlik seçme bölümünde en uygun adsız geldi.Evet boya parlakmış.Vernik işi olmasın istemiştim.Ayrıca size oyumu verdim.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  37. Tekrar merhabalar:) koçtaş, tekzen, baumax olmak üzere 3 büyük yapı markete gittim ama marshall saten mat boya bulamadım talihsiz miyim neyim :) sandalye yarı boyalı bir şekilde beni bekliyor :) ama eve her gelen baktı hepsi de sende sorun yok sandalye boya tutmamış dedi üzerinde ciddi bir vernik var sanırım zımpara kar etmiyor :) ama deri kısmı çok güzel oldu :) boyayı bulur bulmaz tekrar denicem boyamayı. ilginiz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  38. şafakcım ne demek...sen ne zaman istersen yorum yaz,ben seve seve cevaplarım :))vernik işine gelince,karatahta boyası vernik istemez zaten..amacı mat olması:) ayrıca oy için çok çok teşekkür ederim..sevgiler

    özgecim merhaba...evet şanssızlıkmış ama ille de marshall olması gerekmezdi ki :)) başka bir markanın da mat boyasını alabilirdin :) sandalyelerine gelince; büyük ihtimalle yat verniği kullanmışlardır..ince zımpara iş görmemiştir o yüzden..eğer zımpara numaranı değiştirirsen (daha pütürlü) mutlaka sonuç alısın:) öpüyorum

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar , butun calismalariniza bayildim ben de asida belirttigim ikea masayi beyaza byamak istiyorum
    lutfen check edebilir misiniz
    zimparalamasam ve direk bu tahta boyasini kullansam uygun olur mu ? cekemceleri de ayni rahatlikla boyayabilir miyim sizce ?

    Sevgiler

    Melisa

    YanıtlaSil
  40. merhabalar calismalarinizi ben de cok begeniyorum ve bu son kara tahta boyama beni bayaga cesaretlendirdi asagidaki linki benim icin kontrol eder msiiniz lutfen ikeadan bu masayi almayi planliyorum ve beyaza boyamak istiyorum aslinda eskitilmis goruntusu vermek istiyorum sanirim bu ancak zimparalama ve akrilik boya ile mumkun yoksa zimparalamadan bu kara tahta boyasi ile de eskitilmis goruntu verebilir miyim ? cekmecelerde sorun olur mu ?

    http://www.ikea.com/hk/en/catalog/products/20162077/

    YanıtlaSil
  41. melisacım merhaba..masana baktım..ham olduğu için senin için çok kolay olacak :) karatahta boyasını beyaz hazırlaman gerekecek sadece..eskitme işine gelince: bunun için önce ahşap eskitme boyalarından alman gerek (beyazın altından ne renk görünmesini istiyorsan o renk)..ince iki kat sürüp kurumaya bırakıcaksın..sonra üzerine karatahta boyası iki kat (rulo ile)sonra da eskimiş görünmesi için biraz zımpara :) ve masan hazır :))çekmecelerse; sadece ön panelleri boyaman gerek,kabinin içinde kalan kısımları boyamana gerek yok,zaten şişme yapabilir (kullanılan ağacı bilmiyorum çünkü) o zmanda çekmecelerin kapanmaz...zaten bugüne kadar ön panel dışında boyanmış bir çekmece de görmedim :)) ustalar bile sadece cilalayıp bırakıyorlar...eğer yine bir şey sormak istersen ben burdayım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  42. Sibelcim cabuk cevap icin cok tesekkur ederim boya ve masayi yani malzemeeri alip harekete gecince daha cok sorum olabilir bunun icinde simdiden tesekkurler :)) rulo demissin ben bu boyayi da firca yardimiyla yapicam saniyodum rulo fircadan daha kolay sanirim ?
    Su ana kadar hic bisi boyamadim da yepyeni masayi mahvetmem umarim :)

    YanıtlaSil
  43. melisacım rica ederim..ne kadar istersen sorabilirsin :) rulo fırça tabi ki daha kolaydır,ama boyayı fazla fazla alma roluya tamammı? ya da dediğim gibi yap;önce fırça sonra ruloyla üzerinden geç..ve hiç de mahvederim diye düşünme,zımpara işin olmadığı için kolay olacak..sadece iki kat boya o kadar :))

    YanıtlaSil
  44. Canım TURUNCUM,
    sonunda tebeşir boyayı deneyebildim...
    tam istediğim sonuç oldu...
    sana nekadar teşekkür etsem azdır... artık büyük projemi hayata geçirme zamanıdır... koccaman öpüyorum seni...
    not:sesin soluğun çıkmıyor umarım keyfin yerindedir...

    YanıtlaSil
  45. Bende karatahta yaptım, bizi bunula tanıştırdığın için tekrar teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.

    http://bubenimpembedunyam.blogspot.com/2013/02/bende-karatahta-yaptm.html

    YanıtlaSil
  46. pembe dünyalı gittim,gördüm,sevdim :)çok güzel olmuş..ellerinize sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
  47. hay .allah razı olsun yaa süper bişey öğrendim!:) bütün postları bir çırpıda incelemeye aldım... sevgiler, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  48. merhaba sizinle yeni tanıştım ama sanırım sıkı dost olacağız çünkü burası tam benm aradığım ste şunu sormak istiyorum benim siyah kaplama ve boyanamaz denen türden bir konsol ve büfem var onları eskitme tarzı ya da mat beyaza boyamak istiyorum ama sitede biraz dolaşınca kafam da karıştı.tam olarak nasıl bir boya hazırlamam gerekir.neler almalıyım ben bu konuda çooook acemiyim.lütfen bana bir bir söyler misiniz lütfen yoksa pek işin içinden çıkamayacağım

    YanıtlaSil
  49. narsistanbul çok teşekkürler:)) sevgiler

    adsız merhaba..kaplama mobilyalarını dönüştürmenin iki yolu var,ya kaplamalarını söküceksin ya da chalk paint yapıcaksın..mobilya nasıl boyanır ya da chalk paint hazırlama-boyama aşamalarını okursan yazılarımda her türlü bilgi mevcut:) yinede kafana takılan bir şey olursa yaz lütfen...sevgiler

    YanıtlaSil
  50. Merhaba,
    Bu boyadan sonra badana yapmak istediğimizde herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  51. koray kaan bir problem çıkacağını sanmıyorum..eğer chalk painti plastik boyadan hazırlarsan daha sonra badana da yapılabilir :) ve rica ederim...

    YanıtlaSil
  52. Merhaba
    Çok aydınlatıcı ve faydalı bilgiler vermişiniz, bugün baumaxda bu boyadan aradım ama yoktu artık aramayacağım, kendim yapacağım ; ) Birde yakın zamanda kapılarımı boyayacağım, yağlı boya şuanki hali ama bu boyanın beyazından hazırlayıp kullanmam sağlıklı olur mu ki?

    YanıtlaSil
  53. Sevgili Sibel hanım,bir zamanlar dekorasyona çok meraklıydım. şimdi yaş gereği pek okadar ilgilenemiyorum.
    O zamanlar(1995ler:)int,pc falan hak getire.
    Tezhip kursuna gittiğim İstanbulda kursu bitirip son şehirlerarası otobüs saatine kadar Beyazıt meydanında dolaşıp ,seyyar sahaflardan dekorasyon dergileri toplar kollarım uzaya uzaya Hareme taşır,yol boyu bir kısmını,hafta boyunca kalanını talan eder,incelerdimm. o nedenle yapmasam bile blogunu ve yaptıklarını,yorumları,yanıtlarını inceliyorum.Bu gün de karatahta boyası yapımını okuyunca belki bir gün işine yarar veya denersin diyerek yazayım dedim.Dikkatinden kaçmasın diye de son yazına da yorum eklemek istedim.
    Biz 1970lerde öğretmenliğe başladığımızda köylerde tahta boyamak için bir yöntem uygulardık. Soba borularından kurumları alır,eler,fırçayla sürülecek hale gelenedek sarılarından ayrılmış yumurta akları ile karıştırıp bir güzel karatahtaları boyardık.
    Bir dönem boyunca da rahatça kullanırdık.
    Burada yumurta akı boyayı sürülür hale getirip sabitliyor,kurum da derz dolgusu ve boya olmayı gerçekleştiriyor diye düşünüyorum. Acaba toz boyalarla kullanılırsa nasıl olur. Denersen bizle de paylaşırsın zaten.
    Sevgiler
    Emekli Öğretmen Nalan Güler

    YanıtlaSil
  54. köpürcük eğer kapılarını boyayacaksan önce mutlaka zımpara yapmanı öneririm..ince de olsa mutlaka...sonra evet yağlıboya kullanabilirsin:) sevgiler

    nalan ben denemiştim bu söylediğini ama hem kurumu bulmak dert oldu,hemde yumurtayla uğraşmak işime gelmedi pek :))ama toz boyalarla deneme fikri süpermiş:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  55. Merhaba! Postunuzu çok beğendim,bende yapmak istiyorum fakat bir sorum olacaktı.;tiner kullanmazsak sorun olur mu,tiner bu çalışmada ne görevi yapar?şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. Lütfen malzemelerin fiyatını yazarmısınız?

    YanıtlaSil
  57. adsız merhaba:) tiner olmazsa olmaz..çünkü tiner boyayı inceltir..ama su bazlı boyadn hazırlarsan su ile inceltebilirsin:) 750ml boya ortalama 12-14 tl derzi ise hatırlamıyorum:) ama çok ucuz bir malzeme:) sevgiler

    YanıtlaSil
  58. Cevabınız için teşekkürler.Boyanın en küçük ambalajı 750 ml mi?Daha küçüğü yok mu? Boyanın özelliklerinin ne olması gerekiyor? Markası falan,.Gösterdiğiniz özen için ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  59. adsız selam:) 750 en küçük değil..daha küçükleri de var..onlardan da alabilirsin..özellikle bir marka edinmem gerekmez..sadece su bazlı ya da sentetik(yağlıboya) olup olmamasına karar vermen yeter...nalbura gidip istersen yardımcı olurlar mutlaka :) sevgiler

    YanıtlaSil
  60. (Koku bakimindan degil) sen hangi boyayi önerirsin? Su bazli mi sentetik mi? Tesekkürler

    YanıtlaSil
  61. Su bazlı boyanın özel bir adı var mı?

    YanıtlaSil
  62. adsız ben genelde mobilyalar için sentetik olanları tercih ediyorum ama çocuklu ortamlarda kokusuz su bazlılar daha iyidir...su bazlının özel bir adı yok..tüm markaların su bazlısı var neredeyse :) sevgiler

    YanıtlaSil
  63. merhabalar adım zeynep koltuklarımdan çok sıkıldım suni deri ve koyu kahve çok sıkdı renkler beni her şey açık renk aydınlık olsun istiyorum ,suni deriyi boyayabilirmiyim boyarsam ne tür boyayla ..şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın işleinizde başarılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynepcim hiç bu tip bir boyama yapmadığım için bir şey söyleyemem...ama benimde denemek istediğim bir şey bu..belki bu yakınlarda denerim kim bilir? :))

      Sil
  64. merhabalar,
    daha önce koltuk kumaş seçimi ile ilgili sorum olmuştu çokta yardımcı oldu bloga koyma fırsatım olursa görün isterim:)
    kendim yapmadım ama koltuklarım turkuaz oldu çokta güzel oldu,herkesler ayy mavimi ölede renk mi olurmuş desede bence çok ii oldu... mavi delisi olrak ben bu kara tahta boyasını renkli yapmak istemekteyim, baya inceledim yurtdışında yapılmış renkli örneklerine rastladım.fakat marshall pastel mat da istediğim rengi bulamayacağımı söyledi boya alacağım yer böyle bodrum mavisi olsun istiyorum:)kızım için siyah iç karartır evin içinde diye düşünüyorumm...bide koku olayından dolayı su bazlı yada farklı bir boya türüyle bu işi halledemez miyiz?
    cevabın için şimdiden teşekkürler...
    iyi çalışmalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lalelif selam :) kimseyi dinlemediğin iyi olmuş...içinden gelen renk en doğru renktir :) rengi ise kendin yaratabilirsin...bodrum mavisi canlı ve güçlü bir renktir...lacivert-beyaz -siyah alarak istediğin tonu kendin yakalayabilirsin..şimdiden kolay gelsin sana:))

      Sil
  65. hızlı dönüşün için teşekkürler:)
    ama asıl sorum, koku olayından dolayı su bazlı yada farklı bir boya türüyle bu işi halledemez miyiz bu tahta olayını ne dersin?

    YanıtlaSil
  66. Bende bugun yapmayı dusunuyorum marangozlara fln soyledim tahta yapabiliyolar mı diye ama onlar bana o boyasinin özel oldugunu yapamicaklarini soylediler bu tarifi baska bi boyayla denedim parlak bi boyaydı sanırım o yuzden mi ise yaramamistir yoksa ben mi beceremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız merhaba :) muhtemelen parlak oldugu içindir..mat boya ile hazırlarsan sorun kalmaz...sevgiler

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.



Copyright 2009-2015| Tüm hakları saklıdır Fotoğraf ve yazılar izinsiz kullanılamaz.