sıfırdan puf yapımı

selam arkadaşlar...

sevgili ferideco'yu tanımayan var mı? :)geçen hafta onun blogunu yeniledim..eğer hala gezmediyseniz bir gezin derim..pinterestten bile daha fazla fikir verebilir size :)güle güle kullan feridem..blogunun öncesini ve sonrasını görmek isterseniz buraya bir tıklayın lütfen..

bugünse,bu eve ilk taşındığımızda yaptığım ama bir türlü içime sinmediği için yayınlamadığım ama geçenlerde mecburiyetten yeniden yaptığım pufumla karşınızdayım :) mecburiyetten kısmını okudukça anlayacağınızı düşünüyorum :) bir şeyi sadece yapmış olmak için yapınca sonradan elden geçirmek kaçınılmaz..demekki neymiş ? her işi hakkıyla yapmak gerekirmiş :))


elimde dört adet ayak vardı ve bir kenarda duran,kullanılmayan bir raf


rafın kenarlarına matkapla dört delik açtım..ayakların zaten delikleri mevcut ama yeterli değiller..zaten bütün bu baştan yapma işi de oradan çıktı..ayaklarında deliklerini yenilemek gerekiyor yani


rafı ayaklara sabitlemiştim ama kısa çiviler kullandığım için geçen hafta bütün hepsini tekrar söküp uzun çivilerle sağlamlaştırmam gerekti..inanın bana biri üzerine oturunca düşsün istemezsiniz:)) gerçi bir kaza yaşamadım çok şükür ama ayaklarından tutup kaldırınca bir anda dağıldı pufum :) lütfen gerekli çivileri kullanın :)


işte ayakların tam sabitlenmiş hali..resimlerin ne kadar eski oldugunu duvardan anlayabilirsiniz..daha boyamaya başlamamışım :))


o zaman elimde bu ince süngerlerden vardı..bu yüzden istediğim kalınlığa erişmek için üç kat koydum..ama kalın süngerler de var..isterseniz tek kat onlardan kullanabilirsiniz


süngerlerin üzerine elyaf gelecek..


döşemecilikte böyle bir şey yok :) yani üzeri yumuşak olsun diye araya elyaf koymak..ama o zamanlar döşemeci değildim :)) sadece yumuşak bir puf istemiştim :)


elyafı kenarlardan zımbaladım


o zamanlar güçlü'cüğümün leğenden yatağını henüz yapmamıştım..bu yüzden gelip hemen üzerine yerleşmişti :) yatağını yapana kadar bunun üzerinde yaşadı :)


sonra kumaş arayışları başladı..ne yaptıysam,nereye baktıysam istediğim gibi bir şey bulamadım..istediğim bu da değildi ama bir gece aramaktan ne kadar yorulmuş oldugumu farkedince yaydım kumaşı :)


sarı ve kahverengi kumaş boyası kullandım bu sefer..hiç kullanmamıştım bunları öyle duruyolardı bir kenarda..


kumaşı maskeleme bandıyla bantladım önce


sonra da arada kalan yerleri boyadım


boya tam kurumadan da bantları söktüm..bu arada ben alacalı boyamayı tercih ettim ama siz rulo fırça kullanarak dümdüz de boyayabilirsiniz..ama kumaş boyaları biraz pahalıya gelir söyliyim


kumaşımı hazırladıktan sonra ayaklarını renklendirdim pufumun


bende dyonun venge rengi vardı ahşap koruyucu olarak,bir de naturel..naturel istemediğim için venge de karar kıldım


ahşap koruyucular oldukça sulu..bu yüzden fırçanızın tamamını batırmayın..şöyle ucuyla..ben teke kat geçtim ve üzerini cilalamadım..böyle daha çok hoşuma gitti..sürdükten 15 dakika sonra bir bez yardımıyla fazlalıkları silmeniz gerekiyor


ayaklar kuruduktan sonra sıra kumaşı döşemeye geldi


bu tip şeylerde köşeleri döşemek zordur..ben bu projede işin kolayına kaçmıştım ama sonra onu da hakkıyla yaptım :) resimdeki gibi köşeleri dönmeniz gerekir


ben kabaraları çok severim..bir mobilyanın havasını tamamen değiştirebilecek bir şey bana göre..bu yüzden pufumda da kabara kullanmaya karar verdim


kumaşı alttan sabitledikten sonra kenarlara kabara geçtim


o zaman köşeleri böyle uyduruk yapmıştım :)


ama ne kadar ben beğenmesem de bunu görüp de beğenen çok fazla insan oldu:)) ama kim ne derse desin,eğer bir şey sizin içinize sinmemişse , o olmamış demektir..tıpkı bana olduğu gibi..şimdi yenilediğim şu yeni haline bakın


köşeler yapılması gerektiği gibi yapıldı..dikildi ve tam oturtuldu :)


bence şimdi çok daha güzel görünüyor..minder boyama postumu hatırlıyorsanız oradaki kumaşı ne kadar severek boyadığımı söylediğimi de hatırlıyorsunuzdur..bu yüzden kumaşı yine boyadım:)


bence şimdi bir puf nasıl görünmesi gerekiyorsa öyle görünüyor :) ayrıca çok sağlam ve tok oldu..şu anda salonda en sevdiğim parça bu sanırım :))

eğer yatak odasında yerimiz olsaydı bir tane de ayak ucuma yapmak isterdim ama yer yok..belki sizlerin vardır :) ya da istediğiniz başka bir yerde :)

şimdi pizza yapmaya gidiyorum ...malum pazar keyfi :)

herkese mutlu bir pazar diliyorum efendim

28 yorum:

  1. Yaptıklarınıza bayılıyorum ve kıskanıyorum. :) O zımba makinelerı,kabaralar düğme basma makinesı,dekupaj testere,sanayi dikiş makinlerı,boyalar vs. Ben de hepsi var ama zamanım yok,öğretmenlik de bırakılacak bir meslek değil.Bir gün benim de siz gibi hayallerim gerçek olur mu acaba...İçim gidiyor resmen.

    YanıtlaSil
  2. Herzaman ki gibi yine çok ama çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık valla sizin yaptıklarınızı takip etmek çok zevkli.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Şahane olmuş şahane ...imkanım olsa da ben de uğraşsam böyle şeylerle ellerine sağlık canmm

    YanıtlaSil
  4. ikinci hali daha güzel olmuş size katılıyorum,öyle bir puf bana da lazım yatak odasında giysi değiştirmek için,güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  5. Kuzum benim seni çok seviyorum ya,sürekli beni şaşırtıyorsun canım benim.Hem bloğumu yap hem de gel kendi bloğunda postunda paylaş,hele öncesi sonrası bölümü yapmışsın çoook mutlu oldumm anlatamıyorum sana içimden geçenleri.Ellerine sağlık.Bloğumdan çok memnunum zaten benim için 2013'ün en güzel değişikliği oldu,canımsın benim.
    Gelelim pufuna:)) sen gerçekten Turuncu oda eşya değişim evi olmuşsun yaaa,gerçekten sadece eski halini görmüş olsaydım eline sağlık harika olmuş Sibelim derdim ve eklerdim neyi içine sinmedi ki Sibelim ? diye:)) ama gerçekten aklında senin değişim ve dekorasyon hakkında fırtınalar kopuyor,canım arkadaşıma nazar değmesin inşallah...ama varyaaaaa o Pizzanında üstesinden gelirsin sennn kocaman öpüyorummm güzeller güzeli arkadaşımm

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş her ikisi de ama senin de söylediğin gibi yenilenmiş halinin havası bambaşka. Ellerine sağlık =) Keşke ben de yapabilsem..

    YanıtlaSil
  7. eski halini biliyordum pufunun...ama yeni hali çok çok daha güzel olmuş. bir de ortaya düğmeleme de yapmışsın.. süper güzel olmuş Sibel.. harbiden ellerine sağlık.. içim gidiyor kızım senin bu münferit çalışmalarına )))

    YanıtlaSil
  8. Sizi tebrik ediyorum öncelikle iş yerinizle ilgili olarak. O zaman da bir tebrik mesajı yazmıştım ama malesef blogspot yayınlayamadı. Harikasınız. Pufa gelince benimde acilen bir pufa ihtiyacım var ama ben bunu yapamam galiba. Ama tüm bu malzemeleri temin etmek çok zor. Tüm heveslerimin kursağımda kalmasına :))rağmen sizi sıkı takip ediyorum.(ayrıca kapitoneler için farklı bir makine mi kullanıyorsunuz merak ettim) Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Harika bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık güzel günlerde kullanın ...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş elinize sağlık bence de ikinci hali çok güzel olmuş ve yerine çok yakismis ben de sizin gibiyim yaptığım şeyi başkaları beğense bile benim içime sinmediyse mutlu etmiyor beni.hele yapmış olmak için yaptığım her sey mutlaka tekrar elimden geçiyor.sizin elinizden de tekrar geçmiş havası degismis pufun.iyi günlerde kullanın.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  11. Sibelcim yine ve yeniden ellerine saglik herseye yetisiyo olmana bayiliyorum ellerin dert gormesin...

    YanıtlaSil
  12. benimde iskelet halinde puflarım var ama bu kadar becerikli değilim.döşemeci şart yani:) eskiside yeniside harika hiç belli bile olmuyor.emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuş ilk halini de beğenmiştim ikinci halini görene kadar :) elinize sağlık. Çok başarılı işler yapıyorsunuz tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  14. Yine muhteşem, kelimeler yetmiyor ne diyeceğimi bilemiyorum :) süpersin, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. merhaba,blogunuzu takip etmeye yeni başladım:) gerçekten harika şeyler yapıyorsunuz,buradan okurken beni cesaretlendiriyorsunuz,yapabilirim diyorum ancak daha önce bu tarz şeyler yapmadığım için de korkuyorum..ortaya çirkince bişe çıkarsa diye:) yine de sizi izlemek güzel..görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  16. Sibelcim epeydir yorum yazamıyorum... ama inan her yayınladığını dönüp dönüp tekrar okuyorum... önceki postlarının birindeki fotoğrafta bu pufu fark etmiştim... yayınlayacağını tahmin etmiş ve seni sık boğaz etmeyerek beklemiştim.... yine harikasın...artık harika demekten ben yoruldum inan :))... bir de sehpa var hangi postta idi hatırlayamadım şimdi...antika sanırım gomalak mı yaptın? onu da merakla bekliyorum...

    amaaaaa asıl ben seni bugün cafeNohut un resmi için tebrik etmek istiyorum... işte o inanılmaz inanılmaz inanılmaz... ellerinden öpüyorum senin...
    lütfen o resmi de kendi blogunda da yayınla ki sadece zanaatınla değil sanatınla da herkes tanışsın...

    sevgiler... çırak namzetin duygu...

    YanıtlaSil
  17. Her zamanki gibi çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  18. Güzel blogların en güzel taraflarından biri de başka güzel bloglara ulaşmanızı sağlamasıdır, ben sizi modavesaire aracılığıyla buldum,sayenizde de feridecoyu bulmuş oldum.Ufak çaplı bir talanla baya işime yarayacak bilgiler topladım blogdan

    Bu arada puf tabii ki çok güzel, her zamanki gibi

    YanıtlaSil
  19. Başlık da sıradan bir puf yapimi diyo ama hiç siradan olmamis...ellerinize sağlık cok güzel olmus ne becerikli insanlar var hayret ediyorum Tebrikler. ..

    YanıtlaSil
  20. butikrabia çok teşekkürler :)ama haklısın öğretmenlik bırakılacak bir meslek değil..ama hayalleri de azcık yaşamak gerek :) yok mu şöyle hafta sonları biraz zaman? hayaller ancak beslenirlerse yaşayabiliyorlar...sevgiler :)

    burçincim çok teşekkürler :) sevgiler

    burcucum senin yaptıkların da yabana atılcak cinsten değil ki! :) ben eşyaları tercih ediyorum,sen kıyafetleri..ikimizde üretiyoruz ya,önemli olan bu :)) sevgielr

    fimofimo çok teşekkürler :) madem lazım başla hemen,öyle çok zor bir proje değilki bu :) sevgiler

    feridem ne demek :) güle güle kullan canım benim..sen herşeyin daha güzeline layıksın arkadaşım...öpüyorum

    36,5 ayakkabı numaralı kız çok teşekkürler :)

    koyukırmızı çok teşekkürler..keşke deme,al eline bir dene..denedinmi hiç ? :) sevgiler

    banum çok teşekkürler canım :) kapitoneyi seviyorum..zordur kapitone çalışmak ama sonuca değer her zaman :) öpüyorum seni canım

    zerrincim çok çok teşekkürler :))

    özlemcim çok teşekkürler :) aslında en gerekli olan şey zımba makinesi ama bu proje için çok ucuz olanlar var..elle çalışanlar..istersen onlardan alabilirisin,diğer malzemelerse komşudan bile isteyebileceğin şeyler :)) hemen vazgeçme..kapitonelerin düğmelerini yapmak için düğme yapma aletleri var canım,istediğin kumaşla istediğin gibi yapıyorsun düğmeleri :) sevgiler

    hikmetcim çok teşekkürler :)sevgiler

    bahar renkleri çok teşekkürler :) yaptığım günden beri yeniden yapılmayı bekliyordu..sanırım ayaklarında problemi olmasaydı elime almazdım :)) sevgiler

    arzucum çok teşekkürler :) aslında aklımdakilerin yarısına bile yetişemiyorum inan :) sevgiler

    tuğbacım dene derim ..yapmadan bilemezsin :) hem bak iskeletle de uğraşmak zorunda değilsin :) sevgiler

    hülyacım çok çok teşekkürler :) sevgiler

    gözlük çok teşekkür ederim :)) öpüyorum

    naz hoşgeldin :) haydi bir cesaret,en fazla ne olabilir ki? onlar sadece eşya...gözünü korkutmalarına izin verme :) sevgiler

    duygucum canın sağolsun arkadaşım...sehpayı ikinci el almıştık,herhangi bir şey yapmadım..olduğu haliyle çok seviyorum..yani boşuna bekleme diye yazıyorum :)) resmimle ilgili düşüncelerin için çok teşekkür ederim canım benim...yayınlama kısmına gelince; ben onu Ayda'ya yaptım,verdim..burada yayınlamam doğru olmaz diye düşünüyorum..ve çıraklık ne demek artık ustasın sen :))

    monica çok teşekkürler :))

    gulizz herkesin feridecoya bir uğraması gerek :)beğenmene çok sevindim :)) sevgiler

    b-bstudio başlıkta "sıfırdan" yazıyo :)) çok çok teşekkür ederim arkadaşım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  21. muhteşem olmuş bayıldımmm harikasın :)

    YanıtlaSil
  22. evde bir tane üst camı kırılmış sehpam var normal duruşu ters durmuş sehpa gibi.İçine kumaşla kaplanmış süngeri oturttun mu al sana puf harikasın turuncu oda ne diyeyim süpper fikir verdin. :)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,

    ayaklari nereden aldinizi ögrenebilir miyim?


    Selamlar

    Sara

    YanıtlaSil
  24. x madame çok teşekkürler :) selamlar

    melih çok sevindim senin adına :)ve fikrin de çok güzelmiş :) sevgiler

    sara'cım ben modoko'ya gittiğimiz bir gün oradaki ahşap üretim yapan dükkanların birinden almıştım..ama marangozlara bir sorabilirsin :) sevgiler

    YanıtlaSil
  25. ben burayı daha önce nasıl görmemişim :)
    ne kadar güzel fikirlere sahipsin, ve ne kadar azimlisin:)
    hatta insanlara da yapılabileceğini göstermektesin :)
    seni ve herhangi bir işin ucundan tutanlar varsa onları tebrik ediyorum:)
    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  26. yeni gelin yeni hayat hoşgeldin :) olsun ,geç olsa da bulmuşsun beni,çok sevindim :)tüm güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum..şimdilik yanlız yapıyorum herşeyi ama ilerde belki bir tim'im de olur,kimbilir? :)) sevgiler

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.



Copyright 2009-2015| Tüm hakları saklıdır Fotoğraf ve yazılar izinsiz kullanılamaz.